Vaak kan je dingen waarvan je denkt dat je daarvoor niet capabel genoeg bent prima zelf oplossen. Echter is het grote probleem hierbij in de meeste gevallen dat je hier niet het vertrouwen voor hebt. Een andere oorzaak kan zijn dat je het benodigde vertrouwen mist om jezelf hierin te storten. De oplossing bestaat dan uit het neerleggen van het betreffende probleem bij een specialistische winkel of het kopen van een vernieuwde versie van het product. De situatie die hierboven geschetst wordt doet zich vaak voor bij een kapotte Macbook. Kan je een Macbook zelf repareren, en hoe moet dat dan? Wat heb je daar voor nodig?

Informatie zoeken

Ja het is mogelijk, maar je moet wel in je achterhoofd houden dat je een risico neemt door dit te doen. Als het fout gaat heb je namelijk geen garantie en dat bieden specialistische winkels wel. Echter zijn de werknemers van deze winkels net als jij gewoon mensen, alleen hebben zij zich meer verdiept in de materie omtrent Macbook reparaties. Als jij dit ook doet kan je het dus prima zelf. Op het internet zijn veel bronnen te vinden die hier informatie over verschaffen. Apple zelf is niet zo gul met het verschaffen van informatie rondom haar producten dus van die kant moet je geen hulp verwachten. Gelukkig zijn er genoeg handige harry’s die zelf aan de gang zijn gegaan en zeer gedetailleerde hebben uitgeschreven welke ontdekkingen zij gedaan hebben.

Gereedschap

Een noodzakelijk component dat je nodig hebt als je een Macbook gaat repareren is op maat gemaakt gereedschap. Je hebt een schroevendraaierset met diverse bitjes nodig. Daarnaast is ook de zogenaamde Pentalobe schroevendraaier vereist als je aan de slag gaat. Let wel op dat je het juiste gereedschap aanschaft. Dit staat meestal aangegeven in de productnaam.