In iOS6 zal de Youtube applicatie niet meer standaard te vinden zijn in het hoofdmenu van de iDevices. In de vorige versies van iOS6 stond Youtube altijd in het hoofdmenu. In plaats daarvan kun je nu zelf de Youtube applicatie gratis downloaden in de app store van Apple. Voor mensen die niet over gaan stappen naar iOS6 zal de Youtube applicatie nog gewoon in het hoofdmenu blijven staan.

Als reden voor het verdwijnen van de Youtube applicatie van het hoofdmenu in iOS6 geeft Apple als reden dat de licentie op het gebruiken van de Youtube app als standaard app is verlopen en niet is verlengd door Apple.

Veel mensen waren erg ontevreden over de standaard Youtube applicaties. Deze standaard applicatie zou namelijk vaak vastlopen en daarnaast niet fijn zijn in het gebruik. Deze mensen kunnen er nu voor kiezen om de Youtube app te downloaden.

[showmyads]

De Youtube applicatie kan vanaf vandaag gedownload worden in de app store van Apple. De Youtube applicatie zal blijvend gratis zijn. Het nadeel van deze applicatie is wel dat er gebruik wordt gemaakt van advertenties bij filmpjes. In de standaard applicatie van Youtube waren geen advertenties te vinden.