Wij kunnen het niet vaak genoeg vertellen; de iPhone 5se gaat de smartphone van 2016 worden. Waarom dat zo is, gaan we je zo natuurlijk vertellen. Maar daarvoor wil ik je er persoonlijk nog even op wijzen wat de voordelen van het enorme prijsverschil van de iPhone 5se is met de 6s. Dezelfde processor, maar toch 350 euro goedkoper. Dat moet toch eigenlijk wel genoeg zeggen? Op uitgekotst.nl konden we lezen wat we straks allemaal kunnen verwachten. Wij doen een korte samenvatting.

Wat gaat er in de iPhone 5se zitten?

De specificaties van de iPhone 5se zijn zeker niet al te min. De NFC-chip is door Apple toegevoegd om gebruikers in grotere getallen gebruik te laten maken van de nieuwe betaaldienst Apple Pay. Het vermoeden was dat er in eerste instantie een A8 processor in de iPhone 5se zou komen, nu is dat vermoeden omhoog bijgesteld. Want experts hebben ons kunnen vertellen dat er een A9 processor, die ook in de iPhone 6s te vinden is, in de iPhone 5se gaat komen.

Als we iets niet hadden verwacht, is het wel dat er een budget iPhone zou komen met specs die bijna net zo goed zijn als het topmodel van Apple.

Dus wat moet ik weten voordat ik dit toestel ga kopen?

Wil jij een goede smartphone hebben, geproduceerd door Apple, en er zeker van zijn dat je hier nog jaren gebruik van kunt maken? Dan is de iPhone 5se de smartphone bij uitstek. Je kunt voor een kleine 450 euro gebruik maken van high-end specificaties die je bij geen andere smartphone zult terugvinden.

De komende tijd, rond september, zullen er weer nieuwe smartphones op de markt komen. Natuurlijk kan je wachten op de aankomende release van de 7. Maar wil je niet liever een iPhone 5se kopen tegen een schappelijke prijs?