Samsung en Apple zijn al jaren grote concurrenten. Voornamelijk de keuze tussen de mobiele vlaggenschepen van beide merken blijft een groot pijnpunt. In dit artikel zullen we de voordelen van Apple uitlichten om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Keuzemogelijkheden

Waar Samsung enorm veel toestellen op de markt heeft gebracht, blijft Apple het assortiment zo klein mogelijk houden. De keuze voor een bepaalde iPhone is erg makkelijk te maken vanwege het feit dat er maar een paar varianten bestaan. Deze eenvoud is een betere manier om te verkopen dan het aanbieden van te veel producten.

Applicaties

Vreemd genoeg verschijnen de meeste applicaties in eerste instantie voor iPhone. De reden hier achter is het besturingssysteem (iOS). Doordat er veel verschillende toestellen op Android draaien is het ook moeilijker hiervoor een werkende app te bouwen. Het is goedkoper en praktischer om een applicatie eerst op iOS te laten verschijnen.

Malware

Zo’n negentig procent van alle malware is gericht op Android! Dit komt door een combinatie van factoren. Toch is de belangrijkste factor het verschil tussen de Google Play Store (Android) en de Appstore (iOS). De eerstgenoemde is namelijk makkelijker bij de toelating van nieuwe apps. Hiernaast is het voor hackers aantrekkelijker om malware voor Android uit te brengen gelet op het verschil in hoeveelheid gebruikers.

Service

De service van Apple staat bekend als zeer goed. Gaat je iPhone 7 met abonnement stuk? Dan krijg je in de meeste gevallen gewoon gratis een nieuwe! Bij Samsung en andere concurrenten kun je hier niet altijd op rekenen. Vaak is een bijbetaling nodig of ontvang je zelfs helemaal geen vergoeding.

Synchroniseren

Als je meerdere apparaten van Apple gebruikt kan je deze erg makkelijk synchroniseren. De iCloud is hierbij van groot belang. Zo kan men muziek opslaan binnen de iCloud-muziekbibliotheek en deze zodoende op ieder apparaat afspelen. Makkelijker kan niet!