Apple en Samsung zijn twee wereldwijde elektronicaproducenten die beiden een sterk merk hebben opgebouwd door de jaren heen. Wat is het verschil tussen de bedrijven?

Apple

Apple is een innovatief bedrijf met het hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Het bedrijf is in 1976 opgericht door Steve Wozniak, Ronald Wayne en Steve Jobs. Verschillende keren heeft Apple een onderscheiding gekregen voor het succes van het merk. De oprichter Steve Jobs wordt een aanzienlijk deel van het succes van Apple toegerekend.

Samsung

De Samsung Group is één van de grootste technologiebedrijven in de wereld. Lee Byung-chull heeft de Samsung Group in 1938 opgericht. De Samsung Group heeft meer dan 200.000 werknemers over de gehele wereld verspreid. In bijna 60 landen is Samsung actief met een groot assortiment met verschillende producten. Samsung is hiernaast het hoogst genoteerde Koreaanse merk wereldwijd.

Het verschil

Beide bedrijven hebben een enorm grote omzet. Het verschil zit met name in het assortiment. Samsung draait al veel langer mee en is op meer gebieden actief. Op het gebied van smartphones zijn Samsung en Apple concurrenten. De Samsung Galaxy S smartphone neemt het ieder jaar op tegen de populaire iPhone van Apple. Dit is dit jaar ook weer het geval tussen de iPhone 6S en de Samsung Galaxy S6. Wat veel mensen niet weten is dat Samsung onderdelen levert voor de iPhone. Zo heeft Samsung meerdere keren de processor gemaakt van de iPhone. Dit is iets wat Apple niet zelf kan en andere bedrijven voor inschakelt. Apple is meer een ontwikkelaar dan een echte producent. Samsung heeft een veel bredere kennis van elektronische producten dan Apple. Het heeft ook veel meer elektronicaproducten dat men produceert. Zo maakt het zelf hoesjes bij bepaalde smartphones. Samsung is hierdoor minder afhankelijk van leveranciers dan Apple.