Sinds het populaire WhatsApp is overgenomen door Facebook, is er een nieuwe chat-app in opkomst: Telegram. Telegram domineert nu al enkele weken de downloadlijsten van meerdere app stores. Waarom eigenlijk?

Allereerst is Telegram geheel gratis. Waar eerder voor WhatsApp voor iPhones betaald moest worden, hoeft dit voor Telegram niet. Telegram is geheel gratis voor zowel Android als iOS dus. Inmiddels is WhatsApp ook gratis, maar de kans bestaat dat jouw data van WhatsApp gebruikt gaat worden door Facebook om je gerichte advertenties te kunnen tonen.

Verder is Telegram gebaseerd op het cloud-concept. Dit houdt in dat al je gesprekken op een centrale plek (beveiligd) worden opgeslagen en dat je met meerdere apparaten bij je gesprekken kan. Je kan dus op je telefoon een bericht sturen via Telegram, maar ook met je Mac of Windows PC. Het mooie is dus dat je gewoon vanaf je computer kunt chatten met andere gebruikers van Telegram. Om dit te kunnen moet je even de juiste versie van Telegram downloaden. Het installeren spreekt voor zich. Je hoeft daarna enkel je nummer in te voeren en je kunt gelijk chatten met iedereen die ook Telegram heeft.

Een laatste aspect wat Telegram interessant maakt, is de betere beveiliging. Telegram maakt het mogelijk om versleutelde berichten te sturen. Het leuke is dat ze een prijs geven aan degene die het voor elkaar krijgt om een Telegram-bericht te hacken: 200.000 dollar. Qua veiligheid zit je dus ook goed, zou je zeggen!