Tien jaar geleden hoefden wij onszelf de vraag van welk abonnement moet ik kiezen nog niet te vragen. Maar tegenwoordig is dat wel anders want een mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Althans voor vrijwel niemand want zo’n 75% van de volwassen mensen heeft een mobiele telefoon met abonnement. Een telefoon vergelijken hoort daar bij. In den beginne waren de keuzes bij mobiele abonnementen nog relatief beperkt maar tegenwoordig is er zoveel keuze dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig voor die mensen zijn er genoeg hulpwijzers online te vinden die stap voor stap uitleggen welk abonnement het beste bij diegene past.

Abonnement met mobiele telefoon
Het meest voorkomende abonnement is een abonnement met mobiele telefoon. De prijs van de mobiele telefoon wordt dan berekend in de maandelijkse kosten. Daarnaast betaalt men ook voor de belminuten en eventuele Internet MB’s. Dit soort abonnementen zijn er in 2 hoofdvarianten, namelijk de 1-jarige en de 2-jarige abonnementen. De maandkosten bij 2-jarige abonnementen ligt uiteraard lager dan die bij 1-jarige abonnementen. Dit komt omdat de kosten over 24 maanden worden uitgestrekt.

Sim only abonnementen
Ook zijn er sim only abonnementen te verkrijgen welke zonder mobiele telefoon komen. Dit is handig voor mensen die nog een goed werkend toestel hebben maar wel gebruik willen maken van een voordeliger abonnement. De maandkosten bij sim-only liggen vrij laag omdat er geen mobiele telefoon betaalt hoeft te worden.

Voor het simonly vergelijken kan men het beste naar Google gaan. Hier staan tientallen websites die de goedkoopste abonnement deals laten zien. Op deze manier betaal je nooit teveel!