Telefoonabonnementen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Waar iedereen vroeger gewoon naar de winkel ging om beltegoed op zijn toestel te zetten, wordt dit nu allemaal automatisch gedaan door de vele providers die Nederland inmiddels rijk is. Voor het gebruik van je belminuten, smsjes en mobiele data betaal je maandelijks een vastgesteld bedrag aan de provider waar jij je contract hebt afgesloten. De prijzen van een abonnement kunnen behoorlijk uiteen lopen en dat maakt het zeker de moeite waard om een aantal mogelijkheden te bekijken.

Blijf zoeken

Wanneer je op Google ‘telefoonabonnement’ intypt, krijg je om en nabij de 90.000 hits. Dit wil dus zeggen dat er heel veel websites te vinden zijn waar je een telefoonabonnement af kunt sluiten of waarop informatie te vinden is over telefoonabonnementen. Het is dan ook goed mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Grote aanbieders zijn natuurlijk vodafone, t-mobile, KPN, Simyo of Belsimpel. Veel mensen maken de fout om bij de eerste de beste aanbieding die zij tegenkomen direct een contact af te sluiten. Het mag dan wel gaan om een aanbieding, maar in veel gevallen is er een goedkoper abonnement te vinden bij een andere telefoonmaatschappij. Om maandelijks niet te veel geld te betalen voor je iPhone, is het dus zaak om één en ander uit te gaan zoeken. Noteer bijvoorbeeld de bevindingen voor jezelf en weeg de verschillende abonnementen goed tegen elkaar af. Zo voorkom je dat je iedere maand veel geld moet betalen.

iPhone

Sinds jaar en dag is de iPhone van Apple een populaire telefoon op de markt. Apple blijft de telefoon steeds verder ontwikkelen en hierdoor wordt hij alsmaar beter en beter. Het nadeel hiervan is dat de prijs van het toestel en ook alleen maar verder omhoog gaat. Als gevolg hiervan gaan de maandelijkse kosten die jij moet betalen voor je abonnement ook steeds verder omhoog. Dit is niet alleen bij Apple het geval, maar ook de maandelijkse kosten bij andere telefoonmaatschappijen lopen steeds verder op.

Sim Only

Om iedere maand een lage telefoonrekening te krijgen bij je iPhone, kun je er voor kiezen om een Sim Only-abonnement af te sluiten. Hierbij sluit je enkel een abonnement af voor de belminuten, smsjes en de mobiele data. Wanneer je voor een dergelijk abonnement kiest, zit het toestel er niet bij. Dit is bij de abonnementen die de grote telefoonmaatschappijen aanbieden meestal wel het geval. Als je voor een Sim Only-abonnement kiest, moet je het toestel los kopen. Dit houdt in dat je aan het begin veel geld kwijt bent aan het toestel, maar hierdoor ben je maandelijks wel minder kwijt aan je abonnement. Het is aan te raden om goed uit te zoeken wat voor jou de voordeligste oplossing is.

Verschillende aanbieders

Evenals bij de mobiele abonnementen waar wel een toestel bij zit, zijn er ook voor Sim Only veel verschillende providers op de markt. Deze maatschappijen hebben allemaal andere aanbiedingen, waardoor het ook verstandig is om rustig de tijd te nemen om dit te bekijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op NederlandReview de ervaringen van verschillende klanten met Sim Only-aanbieders te lezen. Zij hebben hier reviews en beoordelingen achtergelaten, waardoor jij direct een indruk hebt van de prijs, service en levering van en het bestelproces bij de aanbieder.