Door de recente omzetdaling bij Samsung heeft Apple de achterstand ten opzichte van Samsung verkleind. Volgens onderzoek gegevens van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics, hebben zowel Samsung en Apple een wereldwijd marktaandeel van 19,6 procent en zijn nu in de race voor de titel van grootste smartphone leverancier in de wereld.

Maar het gaat niet geweldig met Samsung. In kwartaal 4 van 2014 heeft Samsung 11.5 miljoen minder smartphones gekocht dan in kwartaal 4 van 2014. In het laatste kwartaal van 2014 heeft Samsung aangegeven 11 procent minder omzet en 27 minder winst gedraaid te hebben ten opzichte van 2013. Ondertussen gaat het met Apple erg goed. Dit is voornamelijk te danken aan de introductie van de iPhone 6 en de 6+. Apple heeft in het afgelopen kwartaal van 2014 een record gehaald door de beste omzet ooit te halen. Apple heeft 74 miljard dollar omgezet en een winst gemaakt van 18 miljard dollar. En dit eigenlijk door een iPhone uit te brengen met een groter scherm. Terwijl Android telefoons allang uitgerust worden met een groter scherm.

Door een sterke omzetgroei in China (waar Apple nu leverancier nummer 1 is), gevolgd door een stijging in omzet op de thuismarkt van Samsung heeft Apple de kloof met Samsung weten te verkleinen. De gehele smartphone markt is in zijn geheel gegroeid met 31 procent vorige jaar. 1.3 miljard smartphone zijn er wereldwijd verstuurd in 2013. De markten die de meeste groei lieten zien voor zowel Samsung als Apple waren China en India.