Sinds 2007 maakt Apple de iPhone en door de jaren heen zijn er veel nieuwe modellen op de markt verschenen. Deze modellen waren alleen verkrijgbaar in de telefoonwinkels en in de Apple store. De telefoons kon je ook tweedehands overkopen van een particulier. Sinds een paar jaar kun je ook refurbished iPhones kopen. Dit is een nieuwe telefoon voor de prijs van een tweedehands telefoon. Dit klinkt gek, maar het werkt als volgt: de telefoon wordt volledig gereviseerd en alle onderdelen die aan vervanging toe zijn, worden vervangen. Zo wordt bijvoorbeeld de batterij en de knoppen vervangen. Verder wordt de telefoon helemaal schoongemaakt en krijgt de telefoon nieuwe behuizing en een nieuw scherm. Bovendien wordt er een nieuwe USB-kabel, USB-lader en headset bijgeleverd.

In de afgelopen jaren is het aantal refurbished iPhones toegenomen. Eerst was alleen de iPhone 4 als refurbished verkrijgbaar, maar inmiddels is de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, de iPhone 5S en de iPhone 6 ook leverbaar als refurbished. De iPhone 4 en de iPhone 4S zijn het gemakkelijkst om te kopen als refurbished. De iPhone 6 is daarentegen het moeilijkst.

Modellen
De iPhone 4, de iPhone 4S en de iPhone 5 zijn beschikbaar in zwart en wit. De iPhone 5C is als enige verkrijgbaar in felle kleuren. De telefoon is ook leverbaar in de kleuren groen, geel, blauw en roze. De iPhone 5S en de iPhone 6 zijn beschikbaar in hele andere kleuren dan de vorige telefoons: spacegray, zilver en goud. Het opslaggeheugen van een iPhone is niet te veranderen. De refurbished iPhones hebben daarom dezelfde opslaggeheugen als de ‘nieuwe’ modellen. De iPhone 4 is beschikbaar met een opslaggeheugen van 16GB of 32GB. De rest van de modellen zijn leverbaar met een opslaggeheugen van 16GB, 32GB of 64GB.