Alle nieuwe apps voor de iPhone moeten vanaf april het display van de iPhone X ondersteunen. Dit display heeft zoals je waarschijnlijk weet een uitsparing aan de bovenkant. Alle apps moeten rekening houden met de inkeping volgens Apple. Dit heeft het bedrijf tegen ontwikkelaars verteld.

Makers van iOS apps moeten bij het ontwikkelen van de apps rekening houden met de inkeping bovenin het display. De inkeping is geen onderdeel van het scherm maar biedt ruimte voor de camera’s en sensoren die voor FaceID worden gebruikt. Deze inkeping zorgt ervoor dat bestaande apps niet aangepast zijn op de proporties van het scherm waardoor een een deel van de software geblokkeerd wordt. De nieuwe regel die Apple bekendgemaakt heeft geld niet voor oudere apps, maar alleen voor nieuwe apps. Voor oude apps geldt dat de ontwikkelaars updates kunnen doorvoeren om voor apps die het iPhone X display op dit moment nog niet ondersteunen.

Apple heeft hiernaast aangegeven dat nieuwe apps vanaf april ook ondersteuning moeten bieden voor iOS 11. Dit is de allerlaatste versie van het Apple besturingssysteem.

Bron: PhoneArena