Apple heeft een oplossing gepatenteerd voor de plastic onderbrekingen in het metaal aan de achterkant van de iPhone. Deze plastic strips zijn onder andere te vinden op de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus maar ook op de iPhone 5 en 5S. Deze plastic strips zorgen voor het optimaal bereik van de antenne van de iPhone. Indien de strips er niet zaten, dan zou de iPhone niets kunnen ontvangen of verzenden omdat radiosignalen niet door de metalen behuizing van het toestel komen. Een nieuw patent van Apple beschrijft nu dat het bedrijf aan een oplossing van de verbetering van het design van de iPhone werkt. De oplossing is een door Apple compleet nieuw ontwikkeld materiaal dat eruit ziet als het metaal van de iPhone. Dit materiaal zal echter transparant genoeg zijn om radiosignalen er doorheen te laten.

Dit zou resulteren in een iPhone met een volledig metalen achterkant waar geen onderbrekingen op te vinden zijn. Er zijn al veel apparaten die beschikken over een behuizing van metaal. Dit zou de apparaten volgens Apple een duurzaam en esthetisch plezierig uiterlijk geven. Maar het feit is dat apparaten ook functionele componenten nodig hebben. Of de nieuwe technologie gebruikt zal worden in de iPhone 7 is nog niet bekend (zie Phone7.nl voor updates).

Antennes
Tablets en mobiele telefoons hebben antennes nodig waardoor deze radiogolven kunnen ontvangen die nodig zijn voor communicatie. Het is voor Apple een uitdaging om apparaten zo te ontwerpen de interne componenten goed beschermd blijven maar ook goed bereik hebben. Apple hoopt de nieuwe techniek ook in andere producten dan de iPhone te kunnen inzetten zoals op de Macbook. Wanneer het nieuwe materiaal inde iPhones zal worden geplaatst is nog niet duidelijk. Of het materiaal er ook daadwerkelijk zal komen is ook niet zeker, soms zien we niets meer terug van patenten.