Een screenprotector is een dunne folie die je bevestigd op je smartphone scherm. Dat je met een screenprotector krassen voorkomt wist je vast al. Maar wist je ook dat je hiermee de kans op een barst in je scherm voorkomt?

Hoe ontstaat een barst in je smartphone scherm?
Een barst ontstaat doordat de spanning in de glazen plaat van het scherm te groot wordt. Bijvoorbeeld wanneer je je iPhone op een stenen ondergrond laat vallen. Misschien heb je wel eens je iPhone op de grond laten vallen en was je ontzettend blij dat het scherm nog heel was. Doe je dit een tweede keer. Dan is de kans al veel groter dat je scherm breekt.

Barsten op Micro en Macro niveau
Een barst of scheur in je scherm speelt zich voor 70% van de tijd op micro niveau af en slechts 30% op macro niveau. Het kan dus zijn dat je je smartphone scherm hebt beschadigt zonder dat je het door hebt!

Stel je laat je smartphone 10x vallen van dezelfde hoogte. Je kan dit gerust 7x doen zonder dat je een barst zult zien. Doe je dit een achtste keer dan is de kans groot dat je een enorme scheur in je scherm zult hebben. Begrijp je nu waarom een kleine ster in de ruit van je auto al snel een enorme barst kan worden?

Hoe voorkom je nu een barst met een screenprotector?
Een screenprotector vangt kleine krasjes op en kleine krasjes spelen zich op micro niveau af. Deze kleine beschadigingen kunnen net zoals je auto ruit enorme scheuren veroorzaken. Het is daarom zeer verstandig om een goede screenprotector te kopen die krassen voorkomt en dus micro beschadigingen voorkomt. Dit hoeft overigens niet duur te zijn