Apple maar ook Google, Adobe en Intel moeten meer schadevergoedingen aan de medewerkers betalen die door de ‘do not hire ‘policy zijn getroffen. Door deze bedrijven werd afgesproken dat zij geen medewerkers met talent bij elkaar zouden weg kapen door het bieden van hogere salarissen. Deze afspraak tussen de vier bedrijven kwam aan het licht. Er werd een rechtszaak tegen de vier aangespannen door maar liefst 64.000 medewerkers. De werknemers eisten 3 miljard dollar van Apple en de drie overige bedrijven.

In mei 2014 werd er geschikt voor een bedrag van 324 miljoen dollar, dat komt neer op zo’n 4000 dollar per medewerker. De zaak leek op dat moment afgedaan maar dat werd toch anders. De rechter besloot een streep door te schikking te zetten, de vergoeding was volgens de beoordelaar van de zaak te laag. Nu de schikking niet meer geldt zullen de bedrijven opnieuw met de medewerkers moeten gaan onderhandelen en zo tot een nieuw schikkingsvoorstel komen.

Het is afwachten wat het oordeel van de rechter hierop is, is dit schikkingsbedrag weer te laag dan zal de zaak opnieuw moeten voorkomen. De vier bedrijven zullen dit maar al te graag willen voorkomen omdat het op die manier wel een hele dure aangelegenheid zal worden. Wanneer blijkt dat er kartelafspraken zijn gemaakt, dan kan er een extra boete worden opgelegd van wel 9 miljard dollar. De bedrijven zullen daarom geen oordeel willen van de rechter maar proberen te gaan schikken met de gedupeerde medewerkers.

De gehele zaak kwam aan het licht door e-mails tussen Steve jobs en Eric Schmidt, Ceo van Google. In de e-mails werden afspraken gemaakt over het niet wegkopen van elkaars werknemers.