Een telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Internetbankieren, spelletjes spelen, WhatsAppen èn niet te vergeten: bellen. Heel je leven zit in je broekzak. Vaak zijn we ons er niet meer van bewust, maar het beveiligen van je iPhone is net zo belangrijk als de beveiliging van je laptop of huis. Indien je telefoon niet goed beveiligd is, loop je de kans dat al je gegevens op straat komen te liggen. Dit kan serieuze gevolgen hebben. Onderzoek van Apple wijst uit dat 50% van de smartphonegebruikers hun telefoon niet beveiligd heeft. Om te bewijzen dat het makkelijker is dan je denkt, zetten we in dit artikel enkele handige apps en tips op een rijtje.

Handige apps geschikt voor de iPhone

  1. AVG PrivacyFix

Privacy is anno 2015 steeds vaker in het geding. Zonder dat je het door hebt, verzamelen internet bedrijven zoals Google en Facebook gegevens over jou. Met AVG privacy kun je met één druk op de knop deze gegevensverzameling blokkeren. Wanneer deze gratis app op je iPhone staat, krijg je zelfs meldingen wanneer je een risicovolle website bezoekt.

  1. 1Password

1Password is gratis of als pro-versie (€9,99) te downloaden in de App Store. Dit is een app waarin je wachtwoorden en privé gegevens veilig kunt bewaren. Al je wachtwoorden, geheimen notities en creditcardgegevens worden versleutelt met een 256-bit encryptie. Heb je soms moeite om een sterkt wachtwoord te verzinnen en te onthouden? Ook dan is deze app een uitkomst; 1Password genereert namelijk sterkte wachtwoorden. Het is niet voor niets dat deze app in 2014 is uitgeroepen tot beste app door The Guardian.

  1. Lookout Mobile Security

Een app die veel handige opties heeft is Lookout Mobile Security. Dit is een gratis virusscanner met interessante extra opties. Deze app heeft namelijk de mogelijkheid om op afstand een alarm in te schakelen. Dit is handig wanneer je je toestel kwijt bent. Daarnaast kun je data in de app opslaan en je vermiste toestel terugvinden. De pro-version van €21,20 heeft de optie dat je op afstand je toestel kunt blokkeren en zelfs al je gegevens kunt wissen. Een onmisbare app als je het ons vraagt!

Algemene tips

Wanneer je de apps hebt gedownload, is je iPhone al goed beschermd. Met een paar extra maatregelen houd je je telefoon in een optimale staat en vrij van buitenstaanders.

  1. Let op de permissievraag van apps: bij het downloaden van een app dien je toestemming te geven voor de onderdelen die de app op je telefoon mag benaderen. Veel mensen klinken hier zonder controle op door. Het is altijd verstandig om te kijken welke onderdelen de app op je telefoon kan bereiken.
  2. Download betrouwbare apps: App Store is zeer betrouwbaar op het controleren van de kwaliteit van de apps. Download dus alleen apps uit de App Store.
  3. Naast allerlei handige apps is het belangrijk om je mobiele telefoon te beschermen tegen krassen en barsten. Apple telefoonhoesjes zijn in allerlei kleuren en uitvoeringen te verkrijgen. Zo voorkom je schade bij een valpartij. Is dit al te laat? Dan kun je terecht bij diverse winkels die gespecialiseerd zijn in iPhone reparatie.
  4. De laatste gratis tip is meteen toe te passen: vergrendel je smartphone. De pincode is nog altijd de beste versleutelingsoptie.

Welke app ga jij downloaden? En hoe staat het met de veiligheid van jouw iPhone? Laat het ons weten in een reactie.

Bron: iPhoneworld