De iPhone 5S een revolutionaire smartphone met een prachtig 4 inch beeldscherm met een resolutie van 1136 x 640 Pixels. De eerste smartphone ooit gemaakt met een vingerscanner. Het scherm van de iPhone 5s is van gehard Gorilla Glass. Er wordt beweert dat dit glas onverwoestbaar is, en dat het onmogelijk is om hier krassen op te krijgen. Maar is dat wel zo? De glasplaten van iPhones zijn van glas. Glas heeft de vervelende eigenschap dat hier gemakkelijk krasjes op komen.

Hoe ontstaan krassen op je scherm?
Krasjes ontstaan doordat de hardheid van glas lager is dan van het product waarmee je krasjes probeert te maken. Aangezien de hardheid van het nieuwste Gorilla Glass in de iPhone 5S (en alle voorgaande toestellen) nog steeds lager is dan die van je huissleutels zal je dus altijd kans hebben op krasjes in het scherm.

Hoe voorkom je krassen op je iPhone?
Krassen voorkomen op scherm is gelukkig wel mogelijk. Een screenprotector vangt heel veel krassen voor je op. Aangezien de nieuwste generatie screenprotectors een speciaal geharde toplaag hebben, zullen hier ook minder snel krassen op komen.

Waar koop je goede screenprotectors?
Goede screenprotectors zijn screenprotectors met een hoge hardheid. Webshops verkopen deze producten al voor slechts €0,99 p/s. Veel verkopers verkopen ook screenprotectors met een lage hardheid. Deze kan je prima bevestigen op je smartphone alleen zullen deze zeer snel krassen, waardoor je weer nieuwe zal moeten kopen.