Verschillende geruchten gaan dat de iPod Nano 7G ook op 12 september 2012 samen met de iPhone 5, iPad Mini en de iPod Touch 5G wordt aangekondigd. Dit zou betekenen dat Apple in één keer drie nieuwe producten aan gaat kondigen.

Als tegenargument voor het aankondigen van meerdere nieuwe producten op 12 september 2012 kan de letter 5 zijn die op de uitnodiging stond die Apple naar verschillende mediabedrijven heeft gestuurd. Deze 5 zou namelijk alleen duiden op de iPhone 5, maar een andere theorie is dat het ook kan duiden op het feit dat de iPod Touch en iPod Nano dit jaar 5 jaar oud zijn, daarnaast heeft ook de nieuwe iPod Touch de letter 5.

Over de specificaties van de iPod Nano 7G is nog niets bekend, wel is het al bekend dat de iPod Nano 7G waarschijnlijk over een camera gaat beschikken, zoals deze op de afbeelding onderaan dit artikel te zien is. Hoeveel megapixels deze iPod Nano 7G camera heeft is nog niet bekend, geruchten gaan dat het een 1,3 megapixels camera betreft.

[showmyads]

De iPod Nano 7G zal daarnaast beschikken over ingebouwde luidsprekers. Bijna alle producten van Apple maken al gebruik van ingebouwde luidsprekers, echter door het kleine oppervlak van de iPod Nano 7G leek het vooralsnog onmogelijk om luidsprekers in te bouwen. Het lijkt nu dat Apple een goede methode heeft gevonden om alsnog de luidsprekers in te bouwen in de iPod Nano 7G.

Er gaan ook geruchten dat de iPod Nano 7G gebruik kan maken van het WiFi netwerk en dat je met de iPod Nano 7G muziek kunt streamen met een computer. Van de iPod Nano 7G zal een 16 GB versie beschikbaar komen welke voor een prijs van 169 euro over de toonbank zal gaan in Nederland.

De iPod Nano 7G zal in veel verschillende fleurige kleuren te koop zijn. Wanneer de iPod Nano 7G officieel in de winkels ligt is nog onbekend, als we de geruchten moeten geloven zal de iPod Nano 7G over twee dagen, op 12 september 2012, aangekondigd worden door Apple op het door Apple georganiseerd evenement.