Sinds de nieuwe iPhone 6 is het aantal schadegevallen bij iPhone toestellen toegenomen. In de beginfase van het toestel was het natuurlijk al in opspraak, het toestel zou niet sterk genoeg zijn. Zo verschenen er video’s en foto’s op het internet waarbij de iPhone 6 volledig gebogen uit een broekzak kwam.

Na de filmpjes heeft Apple zelf gezegd dat de inhoud van deze filmpjes niet zou kloppen en dat het onmogelijk zou zijn dat een iPhone plotseling zou buigen. Apple heeft hier ook gelijk in gekregen en de schadegevallen zijn nooit écht ergens gemeld.
Het feit dat de iPhone dus wél sterk genoeg is wordt nu opnieuw in twijfel genomen. Zo is het aantal iPhone reparaties enorm toegenomen sinds het nieuwe toestel. Oorzaken kunnen zijn:
– Groter scherm waardoor het toestel kwetsbaarder is
– Afgeronde hoeken/design waardoor de evt. val sneller bij het Touch screen is

Wat gebeurt er nu?
De reactie op dit bericht heeft de afgelopen twee weken al geleid tot een stijging van ruim 10% bij het aantal afgesloten iPhone verzekeringen. De reden dat meer mensen plots voor een iPhone verzekering kozen was uit angst, zo blijkt uit onderzoek in offline winkels.

Welke verzekeraars zijn er op de markt en hoe kies je de beste?
Smartphone verzekeraars als: Unigarant, ANWB en de Consumentenbond zijn de partijen met de meeste naamsbekendheid. Echter zijn dit vaak niet de beste partijen omdat dit niet hun niet gespecialiseerd zijn in een specifieke smartphone verzekering. Vaak zijn de beste (en meestal ook nog de goedkoopste) smartphone verzekeraars de kleinere partijen. Denk aan partijen als:
– www.smartphonepolis.nl
– www.cover-you.nl
– www.mobiel-zeker.nl