Al Jaren zijn Apple en Samsung met elkaar in gevecht over de heerschappij van de smartphonemarkt. Apple boekt al jaren successen met hun iPhone lijn en Samsung doet hetzelfde met hun Galaxy lijn. Als consument moet je maar kijken welke smartphone nu bij jou past en dat is niet makkelijk.

Alle smartphones zitten boordevol gadgets en de hardware wordt elk jaar weer verbeterd. Waar we 2 jaar geleden heel blij waren met een dualcore processor in bijvoorbeeld de iPhone 4S, is het nu heel normaal om een quadcore processor te hebben. Als consument kun je het haast niet meer bijbenen en je hoort van iedereen een ander verhaal.

Hoe maak je nu een keus tussen bijvoorbeeld een iPhone 5S of een Samsung Galaxy S5? Laat je ten eerste niet te veel beïnvloeden door de vele wilde verhalen om je heen. De buurman die bijvoorbeeld helemaal enthousiast is over zijn nieuwe toestel heeft wellicht een heel ander referentiekader dan jij hebt. Weet jij veel dat hij helemaal enthousiast is omdat zijn telefoon ook in het groen te krijgen is.

Hetzelfde geldt voor je collega die een slechte ervaring heeft opgedaan met een merk of smartphone. Dit kan zijn omdat hij net iemand aan de lijn heeft gehad van de klantenservice die hem niet goed heeft kunnen helpen. Iemand die bijvoorbeeld aan zijn eerste dag is begonnen en het woord service alleen uit van horen zeggen kent.

We willen niet suggereren dat je helemaal niet moet luisteren naar de ervaring van andere mensen want dit is juist een hele goed graadmeter. Het is alleen wel verstandig om niet alleen naar de ervaringen van de buurman of collega te luisteren. Bezoek in plaats hiervan ook eens forum of lees wat reviews op internet over bijvoorbeeld de iPhone 5S of de Samsung Galaxy S5. Pas dan kun je voor jezelf de afweging maken welk toestel echt bij je past.