Al eerder kwam het bericht naar buiten dat de iPad Pro hoogstwaarschijnlijk zou beschikken over een USB 3.0 poort. Mensen van iFixit kwamen er namelijk bij het uit elkaar halen van een iPad Pro achter dat daar een USB controller zat. Er werd echter niet verder in de iPad gekeken dus ook werd niet duidelijk wat dit precies betekende.

Aan Apple is nu door Ars Technica gevraagd hoe het daarmee zit. Apple heeft hierop geantwoord. De Lightning poort op de iPad Pro ondersteunt inderdaad USB 3.0. Micro USB wordt niet ondersteund. Wanneer je in een normale Lightning poort kijkt is dit ook te zien. Deze heeft maar aan één kant contacten. Kijk je in de Lightning poort van de iPad Pro, dan valt op dat zowel aan de boven- als onderkant contacten zitten.

Op dit moment wordt door Apple alleen nog maar de iPad pro verscheept met een USB 2.0 kabel. Het is dus mogelijk dat je een nieuwe kabel moet aanschaffen over een tijdje om gebruik te kunnen maken van de extra snelheid. Het is mogelijk dat de nieuwe kabels ook meer contacten hebben, de huidige kabels hebben voor USB 3.0 namelijk niet voldoende.

Met onder andere de komst van de 4K video is ook wat extra snelheid van de USB 3.0 erg welkom. Het is wel jammer dat deze er niet meteen was bij het uitkomen van de iPad Pro. Nu komt de USB 3.0 pas later als extra optie en het ligt ook in de verwachting dat hier ook een hoge prijs voor wordt gehanteerd.