Vorige week beloofde Apple tijdens de presentaties van de iPhone 5S en 5C dat iOS 7 vanaf 18 september is te downloaden. De nieuwste versie van het besturingssysteem is vanaf 18 september dan ook daadwerkelijk te downloaden voor bezitters van een iPhone, iPad of iPod.

Het nieuwe besturingssysteem verbeteringen en vernieuwingen met zich mee. Wat meteen opvalt is het vernieuwde uiterlijk op het toestel. De nieuwe versie beschikt over nieuwe grafische elementen, andere kleurinstellingen en een plattere weergave. Alle apps in iOS krijgen een flinke update met verschillende verbeteringen. Multitasking wordt bij iOS7 eenvoudiger, AirDrop maakt het mogelijk om eenvoudig en snel bestanden met andere iOS gebruikers te delen en daarnaast is er een Control Center toegevoegd.

Voor wie in het bezit is van een iPhone 4 of nieuwer, een iPad 2 of nieuwer of een iPod vijfde generatie, blijft het mogelijk om via Wi-Fi deze update te downloaden. Voor bezitters van een ouder apparaat dan eerder genoemde is een update niet mogelijk. Deze gebruikers zullen blijven steken op iOS 6. Ook zijn er een aantal functies welke alleen op de allernieuwste iPads zullen werken. Bezitters van een iPad met 4G ondersteuning die klant zijn van Vodafone zullen een Carrier update ontvangen. Het wordt mogelijk om met deze iPads op het 4G netwerk van Vodafone internetten, een 4G abonnement is wel vereist.

De iOS7 update is te vinden onder Instellingen -> Algemeen -> Software Update. Ook is het mogelijk om het apparaat met een Mac of pc te verbinden en zo via iTunes iOS 7 te downloaden.

Op zoek naar een iPhone 5S met abonnement? Kijk dan op www.iphone5sabonnement.net voor de recente aanbieders!