Vanaf deze middag is het voor Apple gebruikers mogelijk om een nieuwe iOS te downloaden, Apple heeft namelijk iOS 6.1.3 beschikbaar gesteld voor het publiek. Gebruikers met een iPhone, iPad en een iPod touch kunnen vanaf vandaag de nieuwe versie van iOS downloaden.

Zoals verwacht heeft Apple met deze iOS update een van de beveiligingslekken gedicht die gebruikt werden om jailbreaks te maken. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een nieuwe jailbreak te downloaden voor iOS 6.1.3, gebruikers die hun jailbreak graag willen behouden kunnen daarom beter nog even wachten met het updaten naar de nieuwe versie van iOS.

Op dit moment zijn er nog geen plannen aanwezig voor het uitbrengen van een jailbreak voor iOS 6.1.3, omdat Apple naar verwachting op korte termijn met een grotere iOS update komen waardoor het werk voor niets zou zijn geweest.

Het lijkt er op dit moment op dat het Apple is gelukt om de beveiligingslekken zodanig te dichten dat een jailbreak voor iOS 6.1.3 niet meer mogelijk is. Naar verwachting zal er pas een nieuwe jailbreak worden ontwikkeld bij een grote update zoals iOS 7, omdat hier in het begin nog veel beveiligingslekken in zullen zitten.