De Samsung Galaxy S8 is dit jaar later op de markt dan eerdere modellen. Dit heeft een duidelijke reden. In 2016 en begin 2017 heeft Samsung uitgebreid onderzoek gedaan naar de accuveiligheid waardoor de fabrikant het Mobile World Congress aan zich voorbij moest laten gaan. Veiligheid staat voorop bij Samsung en dat heeft geleid tot een latere release datum in Nederland maar ook in de rest van de wereld.

Lancering

Volgens het Zuid-Koreaanse Naver is de massaproductie in februari begonnen waarna er in de eerste twee maanden al meer dan tien miljoen exemplaren klaar moeten liggen. Dit is voldoende voor de openingsweken van de verkoop van de nieuwe toestellen. De aankondiging van de S8 modellen vond plaats op 29 maart 2017 tijdens een evenement in New York. De eerste landen ontvangen het toestel al vanaf 21 april 2017. Het is op dit moment nog onbekend of Nederland bij de eerste landen hoort.

Release datum Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 is vorig jaar op 26 februari 2016 aan de wereld getoond. De release van de Samsung Galaxy S7 vond twee weken later plaats op 11 maart 2016. De Samsung Galaxy S7 lag op de release datum in de schappen voor 699 euro. Het grotere model, de Galaxy S7 Edge, ging over de toonbank voor 799 euro.

Het effect van de Note 7

Door de accuproblemen van de Note 7 is niets meer zeker als het op de release van de Samsung smartphones aankomt. Samsung doet er alles aan om een vergelijkbaar scenario koste wat kost te voorkomen. Het bedrijf heeft immers geen trek in weer een verlies van ruim 5 miljard dollar. Dat het toestel later op de markt komt in Nederland is het directe gevolg van het debacle met de Note7.

Afbeelding: EVleaks