Apple geeft in een persbericht aan geen rechtszaak tegen Samsung te beginnen als deze de Samsung Galaxy S III Mini smartphone niet in Amerika gaat verkopen.

Eerder kwamen Apple en Samsung samen weer in het nieuws doordat Apple door middel van een rechtszaak wilde voorkomen dat de Samsung Galaxy S III Mini op de markt kwam. Deze smartphone zou volgens Apple teveel lijken op de door Apple geïntroduceerde ‘mini’ modellen. Het leek wederom tot een rechtszaak te komen waarbij de patentoorlog weer vanaf het begin af aan startte maar door het persbericht dat vandaag door Apple werd gegeven kunnen we erop rekenen dat er toch geen nieuwe rechtszaak komt tussen Apple en Samsung.

Op dit moment verkoop Samsung de Galaxy S III Mini alleen aan bij derde partijen op webwinkels zoals Amazon en Samsung gaf aan deze telefoon voorlopig nog niet in Amerika te willen verkopen. Dit kan er misschien op duiden dat Samsung bang is geworden door de dreigen van Apple.

In oktober werd de Galaxy S III Mini door Samsung gelanceerd in Europa, deze lancering was bedoeld om de concurrentie met de iPhone 5 aan te gaan, echter lijkt deze poging op dit moment hopeloos mislukt.