Het is bijna zover, over 4 dagen zal de iPhone 5 , eventueel samen met de iPod Touch 5G, The new iPod Nano en de Mini iPad, door Apple worden aangekondigd. Dat de iPhone 5 op 12 september 2012 aangekondigd gaat worden is vrijwel zeker, het uiterlijk van de iPhone 5 echter nog niet. In veel conceptvideo’s en foto’s is te zien dat de iPhone 5 gebruik maakt van een nieuwe dock connector.

Eerder gebruikte Apple voor de idevices een platte brede dock connector. Het is opmerkelijk dat Apple opeens over zou stappen naar een nieuwe dock connector, aangezien klanten op dat moment niet meer hun oude dock connector kunnen gebruiken voor de iPhone 5.

De nieuwe dock connector zou volgens geruchten 9 pinnen bevatten. Hiermee zou de iPhone 5 een stuk sneller opgeladen kunnen worden. De iPhone telefoons staan erom bekend een redelijk zwakke batterij te hebben, ook de batterij is bij de iPhone 5 goed aangepakt. Wellicht is de iPhone 5 een smartphone die dagen lang mee kan zonder op te laden.

[showmyads]
Het is nog maar de vraag of Apple ervoor zou kiezen een andere dock connector op de iPhone 5 te plaatsen, aangezien alle andere dock connectors van eerdere versies van de iPhone dan onbruikbaar zijn. Op 12 september 2012 laat Apple een preview zien van de iPhone 5 op het door Apple georganiseerd evenement. Hierbij zullen we dus ook zien of de geruchten omtrent de nieuwe dock connector waar zijn.