September belooft een spannende maand te worden voor de telefoon fabrikanten. Sony, Samsung en Apple zullen naar verwachtingen namelijk hun nieuwe toppers uitbrengen. Van Sony, met de Xperia Z3, wordt niet echt verwacht dat zij zich kunnen mengen in de strijd om als winnaar uit de bus te komen, dus zullen Apple en Samsung gaan strijden met de respectievelijke iPhone 6 en Galaxy Note 4.

Deze week bracht Samsung alvast een voorproefje uit voor de strijd tegen de iPhone 6: de Galaxy Alpha. De vergelijkenissen tussen de Alpha en de geruchten voor de iPhone 6 zijn zeker te zien: beiden een 4,7 inch scherm met een pixeldichtheid van +- 330 ppi, metalen design, niet uitbreidbaar geheugen. Echter vergist Samsung zich met de Alpha op een onderdeel. Android is niet speciaal voor Samsung gemaakt, waar iOS wel speciaal voor de iPhone gemaakt is. Verwachting is daarom dat de iPhone 6 die slag zal gaan winnen.

Maar de Galaxy Note 4 is een heel ander verhaal, en ook een hele andere telefoon. Er zijn eigenlijk geen gelijkenissen tussen deze twee te vinden, en dus zal de tijd ons leren wat de populairste telefoon is. Samsung is marktaandeel aan het verliezen, het ideale moment voor Apple dus om dat over te nemen met de iPhone 6!