Jij als Apple fan hebt onlangs een mooie sim only aanbieding afgesloten. Deze simkaart gebruik je zolang de contractduur aangeeft. Echter, bij sim only krijg je geen telefoon, die koop je los. Nu heb je de iPhone 5 (of 5S/5C) gekocht en zit je met het formaat van de simkaart. Dus, hoe krijg je de simkaart zodanig dat hij in je nieuwe iPhone 5 gaat passen? Hierbij dé tips en tricks.

Toen Apple de iPhone 4 introduceerde werd het formaat van de simkaart aangepast naar een microsim, dit ten behoeve van het formaat van de smartphone. Bij de iPhone 5 is de nanosim geïntroduceerd, die nog kleiner is dan de microsim. What to do?

Je kan er voor kiezen om je simkaart te laten knippen bij een telecombedrijf. Veelal beschikken zij over een speciale kniptang waarmee zij je reguliere sim of microsim kunnen verknippen naar het gewenste formaat. Voordeel hiervan is dat het weinig kost en geen tijdrovende klus is. Daarnaast kan je online handleidingen downloaden die jou gemakkelijk uitleggen hoe je zelf je microsim kan knippen. Pas wel op, het is een secuur werkje en als er iets fout gaat is de simkaart niet meer te gebruiken.

Verstandiger doe je eraan om bij je sim only provider te vragen of zij zelf een nieuwe simkaart verstrekken. De meeste providers gebruiken namelijk een groter netwerk, en kopen de nieuwe simkaarten zelf in. Bovendien heeft het aanvragen van een nieuwe simkaart geen gevolgen voor je abonnement. Als klant ben je zelf verantwoordelijk voor je smartphone en je kan zelf vrij eenvoudig een kleinere simkaart bestellen, terwijl je tussentijds gewoon bereikbaar blijft.

Een sim only abonnement is doorgaans goedkoper dan een normaal abonnement. Je kan maandelijks flink besparen op je belkosten waardoor je wellicht aan het einde van het jaar dé nieuwe smartphone (of nieuwe iPhone) kunt aanschaffen. Mét sim only abonnement natuurlijk.