Al een tijdje gaat het gerucht dat de iPhone 3GS van de markt verdwijnt. De iPhone 3GS werd in juni 2009 door Apple aangekondigd.

Eerder deze week hebben bedrijven die de iPhone 3GS verkopen al aangegeven een steeds kleinere voorraad van de iPhone 3GS te hebben, aangezien Apple steeds minder iPhone 3GS toestellen produceren. Apple heeft aan het bedrijf Genius Bar een memo gestuurd met daarin stappen ‘hoe te handelen bij defect iPhone 3GS’. Veel mensen denken dat Apple door middel van deze memo ook al door wilt laten schijnen dat de iPhone 3GS officieel van de markt verdwijnt.

In de memo dat het bedrijf Genius Bar heeft gekregen van Apple staat de bedrijven het scherm van de iPhone 3GS moeten maken wanneer klanten binnen de garantieperiode bij het bedrijf aanklopt met een kapot scherm. Dit is opmerkelijk, aangezien Apple eerst altijd als richtlijn had een nieuwe iPhone uit te reiken bij een defect. Als de iPhone 3GS een ander defect heeft dan het scherm moet de medewerker de klant overhalen om over te stappen op een nieuwere versie iPhone. Wanneer het de medewerker niet lukt om een nieuw iPhone toestel aan de klant te verkopen kan de medewerker de klant een nieuwe iPhone 3GS aanbieden uit de beperkte voorraad. Wanneer er geen voorraad meer is van de iPhone 3GS zal de klant een iPhone 4 krijgen ter vervanging van de defecte iPhone 3GS.

[showmyads]

De iPhone 3GS is nu al meer dan 3 jaar op de markt, het is daarom niet vreemd dat Apple er nu voor gaat zorgen dat de iPhone 3GS langzaam van de markt verdwijnt. In het najaar van 2012 zal Apple namelijk een nieuwe iPhone aan gaan kondigen, de nieuwe iPhone 5. Met de komst van de nieuwe iPhone 5 is het tijd om afscheid te nemen van de iPhone 3GS. Wanneer je net een nieuwe iPhone 3GS hebt gekocht hoef je niet bang te zijn een miskoop te hebben gedaan. Het nieuwe besturingssysteem van Apple iOS 6 draait ook op de iPhone 3GS. Bij volgende updates zal de ondersteuning van de iPhone 3GS niet of nauwelijks meer meegenomen worden.