Voor mensen die een smartphone hebben aangeschaft zijn er manieren om gratis berichten te versturen naar vrienden of familieleden. Er is een groot aantal van dit soort apps waarvan apple zelfs eentje standaard meelevert met je nieuwe iphone genaamd iMessage. Er zijn zelfs enkele van dit soort apps die je niet alleen de mogelijkheid geven om niet alleen gratis berichten uit te wisselen maar om zelfs gratis te bellen.

De torenhoge telefoonrekeningen die bij iedereen wel eens voorbij komt zou dus wel eens verleden tijd kunnen zijn. Om onze gebruikers te helpen hebben wij een aantal van deze apps uitgelicht.

iMessage

De standaard meegeleverd app van Apple bij je iPhone heet iMessage. Deze app vind je door op door op het “berichten” icoon te klikken op je smartphone. Met deze app kun je zowel sms berichten sturen naar mensen die geen iPhone hebben als gratis berichten versturen naar andere mensen met een iPhone die iMessage ondersteunt. Het enige nadeel van deze app is dan ook dat je alleen maar gratis berichten kunt sturen naar andere iPhone eigenaren en dus nog steeds moet betalen voor sms berichten naar andere mensen.

Whatsapp

Whatsapp is momenteel de meest populaire messenger applicatie. Met deze app kun je gratis berichten sturen naar iedere smartphone die Whatsapp heeft ge├»nstalleerd, dus niet alleen naar andere iPhone’s maar ook windows phone en Android toestellen. Je kunt niet alleen berichten versturen maar ook foto’s, je eigen locatie, website links en video bestanden en dit allemaal zonder hiervoor extra te moeten betalen. Whatsapp heeft ook een groepsfunctie waarmee je met meerdere personen in 1 chatvenster kunt praten met elkaar, perfect als je die avond een afspraak hebt en niet iedereen een apart bericht wilt sturen. Ook whatsapp op pc downloaden en gebruiken? Lees deze handleiding.

Wil je Whatsapp voor iPhone downloaden klik dan op deze link voor meer informatie hierover.

Er zijn nog veel meer messenger apps zoals bijvoorbeeld Viber, Skype of Facebook messenger maar Whatsapp en iMessage zijn in Nederland toch wel de meest gebruikte. In princiepe zijn alle hier genoemde apps fijn en makkelijk in gebruik maar ligt het aan de gebruiker zelf om te bepalen welke functies en stijl hij het fijnst vind. Het beste advies is dan ook om ze allemaal eens te installeren op je iPhone en eens spelen met deze programma’s om te kijken welke het best bij je past.