Op 13 september is Apple’s iOS 10 beschikbaar geworden voor iedereen met een geschikte Apple telefoon. Alle modellen in de serie van de iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 7 zijn geschikt voor iOS. iOS 10 maakt je Apple telefoon persoonlijker, door de toevoeging van nieuwe features. De eerste geluiden hierover zijn zeer positief. Je kunt je Apple telefoon nu geheel naar wens inrichten! Hieronder worden een aantal nieuwe features toegelicht, die je Apple telefoon persoonlijker maken!

Stockapps verwijderen

iOS 10 maakt het mogelijk om de standaard apps van je Apple telefoon te verwijderen. Je gebruikt ze lang niet allemaal, maar ze nemen wel ruimte in op je telefoon. Je kan ze nu verwijderen. Spijt? Dan kan je ze opnieuw downloaden in de Appstore.

Apple Maps

De Kaarten-app van je Apple telefoon is ook op de schop gegaan. Met een volledig nieuw design ziet de app er fris uit. De app geeft je voortaan meer locatie suggesties. Wanneer je de navigatiefunctie start krijg je vervolgens direct informatie over het huidige verkeer en biedt de app optionele routes bij drukte de weg. Ook krijg je onderweg meldingen over een naderend tankstation of wegrestaurant.

Foto’s

Apple heeft twee nieuwe albums aan je fotoalbums toegevoegd. Namelijk personen en plaatsen. In de map plaatsen, zijn je foto’s gesorteerd op de locatie waar ze genomen zijn. Hier moet wel je locatie hebben aangestaan tijdens het schieten van de foto. De map personen, heeft al je vrienden herkent en deze netjes in mapjes gesorteerd. Vooral dit laatste doet je Apple telefoon wonderbaarlijk goed. Worden er toch foutjes gemaakt? Dan kan je handmatig de verkeerde foto verwijderen uit deze map.

Genoeg slaap

iOS zorgt goed voor je. Met een nieuwe functie in de Klok, kom je aan voldoende slaap. Vooraf kan je zelf aangeven hoe laat je wilt gaan slapen en wakker wilt worden. Vervolgens gaat je iPhone trillen op het moment dat je moet gaan slapen, en zal de wekker je wekken!

Naast deze persoonlijke features zijn er nog meerdere veranderingen doorgevoerd in het nieuwe besturingssysteem die het gebruik van een Apple telefoon prettiger maken. Denk bijvoorbeeld aan de handige notificaties die zichtbaar worden zodra je je telefoon optilt, het personaliseren van het bedieningspaneel en vernieuwde widget-paneel. Nieuwsgierig? Test het zelf!