De iPhone SE is vandaag dan eindelijk gepresenteerd. Tim Cook, de CEO van Apple, had de eer om het nieuwe 4 inch model van Apple aan te kondigen. Dit deed hij in de stijl zoals iedereen dat gewend was van Steve Jobs. Zoals altijd het geval is bij een Apple presentatie gebeurde dit bij een groot gejuich van de aanwezigen in de zaal. Samen met de presentatie van de iPhone SE werd ook de kleinere iPad Pro gepresenteerd door het Amerikaanse techbedrijf en nieuwe bandjes voor de Apple Watch. Het belangrijkste van de avond was echter de iPhone SE.

iPhone SE

De iPhone SE heeft deze naam gekregen als afkorting voor Special Edition. Hieruit kan opgemaakt worden dat het iets aparts is. Normaal gesproken presenteert Apple geen iPhone zo vroeg in het jaar. Al vanaf 2007 werden de iPhones pas later in het jaar en vaak zelfs aan het eind van de zomer aangekondigd. De iPhone SE lijkt de uitzondering te worden. Het toestel heeft een 4 inch display, A9 chipset met M9 coprocessor en draait op iOS 9.3. Het toestel is hiernaast verkrijgbaar met 16 of 64 GB opslagruimte. De smartphone komt snel beschikbaar in Nederland in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en ros├ęgoud. De hoofdcamera aan de achterkant van het toestel heeft 12 megapixel met video-opname mogelijkheid in 4K kwaliteit. De frontcamera heeft 1,2 megapixels en video-opnames met deze camera vinden plaats in 720p. Gezien de specificaties en het uiterlijk lijkt de iPhone SE hiermee een combinatie van de iPhone 5S en de iPhone 6S.

Prijs en abonnement

De prijs van de iPhone SE is $399 als los toestel. Dit is adviesprijs die Apple heeft gesteld voor het 4 inch model. Het is goedkoper dan de iPhone 6S ten tijde van de introductie. De iPhone SE is eveneens verkrijgbaar met een abonnement zonder bijbetaling. Het is op dit moment nog niet bekend welke maandprijs hier bij hoort. Zodra de abonnementen beschikbaar zijn dan zijn deze hier te vinden. De keynote van Apple is op deze pagina terug te kijken.

iPhone SE keynote