Met de komst van de iPhone 6 Plus is Apple groot geworden. Althans de smartphones die Apple maakt zijn groot geworden. Dit was namelijk de eerste smartphone van Apple met zo’n groot scherm. De iPhone 6 Plus heeft een scherm van 5,5 inch en valt daarmee qua grootte tussen vroegere iPhones en iPads. Apple kan niet achterblijven en moet ook mee met de trend van hele grote smartphones. We lijken allemaal richting de zogeheten phablet te gaan. Een smartphone ter grootte van een tablet of een tablet waarmee je kunt bellen. De grenzen tussen de verschillende productklassen vervagen hiermee.

Eenmaal gewend

Toen de iPhone 6 Plus uitkwam was het nog even wennen voor veel Apple liefhebbers. ‘Zo’n grote telefoon is dat wel handig?’ leken veel mensen zich nog af te vragen. Die tijd lijkt definitief achter ons te liggen, want een 5 inch scherm is al lang normaal geworden. De iPhone 6S Plus lijkt dat te bevestigen, want ook Apple liefhebbers zijn inmiddels gewend aan groot, groter grootst. Ook de iPhone 6S Plus heeft weer een scherm van 5,5 inch. Deze verkoopt wel iets slechter dan het kleine broertje van 4,7 inch, maar de trend is duidelijk. Telefoons hebben in Europa tegenwoordig allemaal een scherm van ongeveer 5 inch.

Als warme broodjes

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus bleken vorig jaar een succes bij de consument. Apple heeft er records mee gebroken. Geen bedrijf had ooit een hogere winst, dan Apple in het eerste kwartaal van vorig jaar. Dat lag voor een groot deel aan de populariteit van de nieuwe iPhones. Of de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus net zo’n ongekend succes zullen zijn als hun voorgangers moeten we nog even afwachten. Marktanalisten zijn verdeeld over deze vraag en er is reden te denken, dat Apple niet opnieuw de verkooprecords zal breken.