Vorige week kwam het nieuws dat er meer dan een mijoen UDID’s van Apple op het internet waren verschenen. Het verhaal ging dat deze UDID’s van de laptop van een FBI agent zouden zijn gehaald door middel van een hack.

Al snel ontkende de FBI de UDID’s te verzamelen, waardoor het ook onmogelijk is dat de hackers via het FBI netwerk aan de UDID’s van Apple gebruikers zijn gekomen. Al snel zei ook Apple dat het niet kan liggen aan het netwerk van de FBI en dat er iets anders aan de hand moest zijn.

Vandaag kwam het bedrijf BlueToad naar buiten met nieuws omtrent de UDID’s. BlueToad is bekend geworden door de vele applicaties die in de App store te vinden zijn van dit bedrijf. BlueToad geeft aan dat er een kleine week geleden ingebroken is in de server van het bedrijf waarbij UDID gegevens vrij zijn gekomen.

[showmyads]
BlueToad heeft dit gecontroleerd door de USID’s op het internet te vergelijken met de USID’s uit de database van de applicatie maker. Hieruit is gebleken dat de USID’s voor 98% met elkaar overeenkomen, wat erop duid dat de USID’s van BlueToad afkomstig zijn.

Apple reageerde direct op de kwestie en heeft aangegeven dat ontwikkelaars zoals BlueToad slechts tot een beperkt aantal gegevens van Apple gebruikers toegang hebben, zoals de naam van het apparaat, de naam van de gebruiker en de UDID’s. Hiermee wilt Apple aangegeven dat er geen persoonlijke gegevens zoals adres, telefoonnummer, e-mail adressen of creditcardnummers zijn vrijgekomen.

Apple vulde de reactie meteen aan dat de hackers ook niets kunnen met de USID-nummers, aangezien deze nummers bij de komst van iOS6 iet meer gebruikt gaan worden.