De wereld is aan het digitaliseren en dit neemt een aantal dingen met zich mee. Waarschijnlijk lees je dit nu vanaf je tablet of vanaf je smartphone vanuit de metro of tram. We doelen op het feit dat iedereen tegenwoordig overal, op elk moment online is. Kijk eens om je heen in het dagelijks leven, werkelijk waar alles gaat via de online wereld. Hieronder beschrijf ik een aantal dingen die tegenwoordig belangrijk zijn binnen deze markt.

Snel en vertrouwd
Het is tegenwoordig van groot belang dat het mobiele internet goed is. Het bereik moet overal goed zijn en de internetsnelheid ook. Uit onderzoek is gebleken dat traag internet de grootste irritatie is onder de consumenten. Het Vodafone netwerk speelt hier goed op in en heeft al een oplossing, het 4G netwerk. Andere providers gaan dit binnenkort ook uitrollen.

Thuis
De meeste huishoudens beschikken momenteel over een of meer tablets, de verwachting is dat dit aantal nog verder gaat groeien. De mensen zitten steeds minder op een vaste computer of een laptop. Met een (in verhouding tot een laptop lichte)tablet kunnen ze gemakkelijk vanaf de bank surfen. Er is zelfs sprake van verschuiving van het eerste en tweede scherm. Voorheen was de TV altijd het eerste scherm en het tablet of telefoonscherm het tweede scherm. Sinds enige tijd zijn deze rollen al omgedraaid.

Ook thuis is het grootste irritatie punt het internet. De Wi-Fi moet goed zijn. Dit wordt wel steeds lastiger omdat er steeds meer devices gebruik moeten maken van de Wi-Fi. De laptops, tablets en smartphones draaien thuis allemaal tegelijk op een Wi-Fi netwerk. Net als het aantal tablets binnen een huishouden blijft het aantal smartphones binnen een huishouden ook nog steeds groeien.

Onderweg
Ook onderweg wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van diezelfde tablet. Vanaf de tablet kunnen e-mails gelezen en beantwoord worden of de Facebook pagina van vrienden kunnen worden bekeken. Het is erg efficiënt je tijd indelen als je onderweg ook bezig kunt zijn met je werk of andere zaken.
Het onderweg werken vanaf een tablet wordt tegenwoordig erg gemakkelijk gemaakt door verschillende accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een toetsenbord kopen voor je tablet, in de meeste gevallen een iPad. Een iPad toetsenbord koop je al voor tientallen euro’s. Zodra je de iPad in het toetsenbord zet is het in principe hetzelfde idee als een laptop. Ook is het tegenwoordig in de meeste treinen, metro’s en zelfs bussen al mogelijk om gebruik te maken van openbare Wi-Fi.