Steve Jobs zei ooit dat consumenten absoluut niet zitten te wachten op smartphones met reusachtige displays, maar de tijd heeft ons nu juist geleerd dat het omgekeerde het geval is. Consumenten willen juist wel een smartphone met een groot display om de simpele reden dat de smartphone een steeds vaker gebruikt wordt als second screen. Het was voor Apple een moeilijke stap om de woorden van Steve Jobs aan de kant te schuiven, maar als de markt verandert moet je wel mee om geen klanten te verliezen.

In september 2014 brak de dag aan dat CEO Tim Cook twee volledig nieuwe iPhones aan de wereld onthulde met beide grotere displays. De iPhone 6 met een 4,7 inch Retina HD Display en de iPhone 6 Plus met een 5,5 inch Retina HD Display. Het had echter niet veel gescheeld of Apple had de iPhone 6 Plus voorzien van een nog groter display, namelijk een 5,7 inch Retina HD Display. Hier heeft hoofddesigner Jonathan Ive een stokje voor gestoken, omdat hij vond dat de iPhone 6 Plus dan buiten proportie zou zijn.

Jonathan Ive openhartig tijdens een interview

Afgelopen week gaf Jonathan Ive een interview aan The New Yorker en hierin zijn verschillende facetten in het leven van de huidige Apple hoofddesigner aanbod gekomen. Natuurlijk ging het interview voornamelijk over de verantwoordelijkheid van Jonathan Ive voor de vormgeving van alle Apple producten die sinds de jaren negentig uitgebracht zijn. Normaliter is Jonathan Ive heel erg gesloten over zichzelf maar ook over de gang van zaken bij ’s werelds waardevolste bedrijf Apple. Dit keer was de hoofddesigner een stuk spraakzamer en zo vertelde hij ook over de plannen om de iPhone 6 Plus te voorzien van een nog groter display.

Van de iPhone 6 met 5,7 inch display bestaat een prototype, want Jonathan Ive heeft zelf dagenlang rondgelopen met het prototype. In het begin leek het een ideaal formaat maar op een dag besloot de hoofddesigner van Apple dat de iPhone 6 Plus met 5,7 inch display te groot zou zijn. Daarna heeft hij nog enkele dagen rondgelopen met een iPhone 5,6 inch Retina HD Display maar ook hierover was Jonathan Ive snel over uit dat het display te groot zou zijn. De iPhone 6 Plus met 5,5 inch Retina HD Display is precies goed voor de klant die groot wil en voor nu is Apple niet bezig om in de toekomst grotere displays voor de iPhone op de markt te brengen zegt Ive.

5,5 inch Retina HD Display is precies goed voor iPhone 6 Plus

Het succes van de iPhone 6 Plus is vooral te danken aan zijn formaat en de geweldige prestaties die de smartphone biedt. Bij het 5,5 inch Retina HD Display krijgt de gebruiker een schermresolutie van 1920×1080 pixels waardoor het een Full HD display is. De iPhone 6 Plus wordt aangedreven door een Apple A8-processor en de processor wordt vergezeld door een M8-processor. Door de combinatie is de iPhone 6 Plus bijna tot alles toe instaat.