De iPhone 6S beschikt over enorm veel mogelijkheden. Het is niet voor niets de meest populaire smartphone van dit moment. Veel features zijn al meer dan honderd keer beschreven op websites maar er zijn ook veel features waar je nog niet veel over gelezen hebt. Deze nieuwe features zijn te vinden in de iPhone 6S. Een uitgebreide review lees je hier met de recente aanbiedingen.

iCloud Drive App

De iCloud Drive kon op de iPhone eerder alleen maar via de Safari internetbrowser bereikt worden. Daar is nu verandering in gekomen. Er is standaard de iCloud Drive app geïnstalleerd in iOS 9. De app moet echter handmatig toegevoegd worden aan een Home scherm. Het is nu ook mogelijk om direct vanaf iCloud Drive een attachment toe te voegen aan een e-mail. Dit kun je doen tijdens het maken van een nieuwe e-mail door op het berichtgedeelte te drukken.

6-Cijferige pincode
De pincode van mobiele telefoons heeft lange tijd maar 4 cijfers gehad. Dit geldt ook voor de iPhone. De pincode van iOS 9 bestaat nu standaard uit 6 cijfers. Dit vergroot het aantal combinaties enorm. Het 4-cijferige wachtwoord stond gelijk aan 10.000 mogelijke combinaties terwijl met een 6-cijferige pincode een miljoen combinaties mogelijk zijn.

Meer informatie over het batterijgebruik
De prestaties van de batterij zijn een belangrijk onderwerp geweest de laatste jaren. Apple geeft in iOS 9 meer informatie over de apps die de batterij verbruiken. Er wordt nu een percentage getoond bij de app zodat je snel kunt zien welke apps het meest verbruiken. De gegevens zijn de bekijken voor de afgelopen 24 uur of 6 dagen.

Aparte folders voor screenshots en selfies
De Foto’s app is uitgebreid met meer folders. Op deze manier kunnen foto’s sneller terug gevonden worden. Er is een nieuwe folder voor screenshots waarin alle screenshots belanden die gemaakt zijn. Foto’s die gemaakt worden met de frontcamera komen in de selfie folder terecht.